Pientuottajan ruisleipä

Vanhanajan ruisleipä

Peltopoika

Tuoreista täysjyväjauhoista ja taikinajuuresta syntyy perinteinen, aito ruisleipä

PELTOPOIKA – Perinteinen ruisleipä

  • taikinajuureen leivottu ruisleipä
  • ei lisättyä hiivaa
  • leivontaan käytetty jauho on 100% kotimaista täysjyväruista
  • ei lisäaineita
  • ei säilöntäaineita
  • vähemmän suolaa (0,9 %)
  • runsaskuituinen
  • leivottu puhtaaseen pohjaveteen

Ainesosat:

  • vesi, ruisjauho, suola (0,9%), kumina.

Peltopoikaa on saatavana perinteisenä reikäleipänä sekä ohuempana, valmiiksi halkaistuna leipänä.

Lisäksi Turun Kauppahallissa myynnissä ruislimppua samasta taikinasta.

Jauhatamme viljan kerran viikossa.

Näin jauho on aina tuoretta eikä jauhonparanteita tarvita. Ruis on viljelty lähiseudun pelloilla Loimaalla. Tiedämme myös tarkalleen, miltä peltolohkolta kulloinkin käytössä oleva vilja on peräisin

100 % täysjyväruista
RAVINTOSISÄLTÖ:100 GRAMMASSA:
Energiaa 1020 kJ / 240 kcal
Proteiinia 7.5 g
Hiilihydraattia 47.5 g
- josta sokereita 1.0 g
- josta laktoosia 0 g
Rasvaa 1.7 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0.3 g
Ravintokuitua 10.6 g
Suolaa 0.9 g
Natriumia 0.35 g

Sata vuotta sitten ...

Ruistähkä

Sata vuotta sitten leipoi Hilma Salmi Pöytyän Kattilakorvessa leipää pojalleen Valtterille. Samaa taikinajuurta käytetään edelleen, kun Valtterin pojanpoika leipoo Peltopoikia Loimaan Alastarolla.