Sata vuotta sitten leipoi Hilma Salmi Pöytyän Kattilakorvessa leipää pojalleen Valtterille. Samaa taikinajuurta käytetään edelleen, kun Valtterin pojanpoika leipoo
Peltopoikia Loimaan Alastarolla.

Peltopoika – Perinteinen ruisleipä

PELTOPOIKA – Perinteinen ruisleipä

• taikinajuureen leivottu ruisleipä
• ei lisättyä hiivaa
• leivontaan käytetty jauho 100% kotimaista täysjyväruista
• ei lisä- eikä säilöntäaineita
• vähemmän suolaa (0,9%)
• runsaskuituinen
• leivottu puhtaaseen pohjaveteen

Ainesosat: vesi, ruisjauho, suola (0,9%), kumina.

Peltopoikaa on saatavana perinteisenä reikäleipänä sekä ohuempana, valmiiksi halkaistuna leipänä.
Lisäksi Turun Kauppahallissa myynnissä ruislimppua samasta taikinasta.

Ruis on viljelty lähiseudun pelloilla Alastarolla ja Oripäässä. Viljelyssä ei käytetä korrenvahvistajaa.

Jauhatamme viljan kerran viikossa. Näin jauho on aina tuoretta eikä jauhonparanteita tarvita. Tiedämme myös tarkalleen, miltä peltolohkolta kulloinkin käytössä oleva vilja on peräisin.


 

Ravintosisältö 100 grammassa:
Energiaa1020 kJ / 240 kcal
Proteiinia7,5g
Hiilihydraattia
- josta sokereita
- josta laktoosia
47,5g
1,0g
0g
Rasvaa
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja
1,7g
0,3g
Ravintokuitua10,6g
Suolaa0,9g
Natriumia0,35g

IMG_100_ruista