Vanhanajan hiivaleipä
kakko
Runsaskuituinen ja lisäaineeton täysjyvävehnäleipämme on leivottu perinteisellä reseptillä
KAKKO – Vanhanajan hiivaleipä
- leivontaan käytetty jauho 100% kotimaista täysjyvävehnää
- runsaskuituinen (8,5%)
- vähemmän suolaa (0,9%)
- ei lisä- eikä säilöntäaineita
- maidoton ja laktoositon
- käsin leivottu puhtaaseen pohjaveteen
Ainesosat: vesi, täysjyvävehnäjauho, hiiva, suola (0,9%).
Kakkoon käytetty vehnä on viljelty lähipelloilla Alastarolla.
Huomaa!
Leivissämme ei ole säilöntäaineita eikä jauhonparanteita. Sen vuoksi kakko on parhaimmillaan leivontapäivänä. Kesäkuumalla se kannattaa säilyttää viileässä. Kakko sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Vanhan kansan vinkki: leikkaa kakko siivuiksi ja anna kuivua. Kasta kahveeseen ja nauti!
RAVINTOSISÄLTÖ | 100 GRAMMASSA: |
Energiaa | 920 kJ / 220 kcal |
Proteiinia | 9.3 g |
Hiilihydraattia | 41.9 g |
- josta sokereita | 0.6 g |
- josta laktoosia | 0 g |
Rasvaa | 2.0 g |
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 0.3 g |
Ravintokuitua | 8.5 g |
Suolaa | 0.9 g |
Natriumia | 0.35 g |
Sata vuotta sitten ...
Sata vuotta sitten leipoi Hilma Salmi Pöytyän Kattilakorvessa leipää pojalleen Valtterille. Samaa taikinajuurta käytetään edelleen, kun Valtterin pojanpoika leipoo Peltopoikia Loimaan Alastarolla.