Sata vuotta sitten leipoi Hilma Salmi Pöytyän Kattilakorvessa leipää pojalleen Valtterille. Samaa taikinajuurta käytetään edelleen, kun Valtterin pojanpoika leipoo
Peltopoikia Loimaan Alastarolla.

KAKKO – Vanhanajan hiivaleipä

KAKKO – Vanhanajan hiivaleipä

• leivontaan käytetty jauho 100% kotimaista täysjyvävehnää
• runsaskuituinen (8,5%)
• vähemmän suolaa (0,9%)
• ei lisä- eikä säilöntäaineita
• maidoton ja laktoositon
• käsin leivottu puhtaaseen pohjaveteen

Ainesosat: vesi, täysjyvävehnäjauho, hiiva, suola (0,9%).

Kakkoon käytetty vehnä on viljelty lähipelloilla Alastarolla.

Huomaa!
Leivissämme ei ole säilöntäaineita eikä jauhonparanteita. Sen vuoksi kakko on parhaimmillaan leivontapäivänä. Kesäkuumalla se kannattaa säilyttää viileässä. Kakko sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Vanhan kansan vinkki: leikkaa kakko siivuiksi ja anna kuivua. Kasta kahveeseen ja nauti!


 

Ravintosisältö 100 grammassa:
Energiaa920 kJ / 220 kcal
Proteiinia9,3g
Hiilihydraattia
- josta sokereita
- josta laktoosia
41,9g
0,6g
0g
Rasvaa
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja
2,0g
0,3g
Ravintokuitua8,5g
Suolaa0,9g
Natriumia0,35g

IMG_100_vehnaa